Zoek teksten, afbeeldingen, video's

Hallo, deze site is gebouwd door Kris Merckx. Heb je zelf digitale hulp of ondersteuning nodig als particulier, bedrijf, VZW, school of vereniging? Bel me op 0497 94 40 81

Schoonbroer van Mille van de Bekker en Leo (werkte als bakker en repareerde radio's).  In Jambes in buik geschoten op de brug. Werkte aan spoorwegen.  De "smalle"  Getrouwd met Maria Grossen, had maar één oog. Oog kwijt gespeeld met vork van iemand aan tafel. 
Emiel Kinnaer (de naam Kinnaer werd zelfs door verschillende leden van één gezin op verschillende manieren geschreven) was getrouws met Maria Grossen. Maria was een oog kwijt, dat was ooit gebeurd bij het eten aan tafel door een tafelgenoot die per "abuus" haar oog had uitgeprikt. Maria had samen met haar broers Mille ('van de bekker') en Leo een winkel op de Putstraat. In die winkel kon je alles vinden. Leo, die een been was kwijtgespeeld bij een motorongeluk, bakte brood en repareerde radio's. Emiel Kinnaer werkte bij de spoorwegen, waar hij niet als arbeider werkte, maar toch wel een "voorname stiel" had. Omdat hij een lange smalle was, kreeg hij ook de bijnaam "de smalle" In de Eerste Oorlog was hij op de brug in Jambes in zijn buik geschoten. Hij herstelde, maar zijn gewicht nam toe, waardoor de naam "de smalle" nogal raar overkwam. "Je kon niet naast hem door naar binnen gaan, als hij in het deurgat stond. Hij had een kop als een emmer"... Sinds hij op pensioen was, werkte hij samen met zijn broer en schoonbroers in de winkel. 

Contacteer ons nu