Een klein dorp, een groots verhaal

Hoe komt het dat een onooglijk klein dorp zich één keer per jaar ontpopt tot een druk bezocht oord? Hoe komt het dat de inwoners, waaronder verstokte atheïsten zich toch door het gebeuren van de bedevaart laten meeslepen? Wat schept die emotionele band? Hoe moet het nu verder tijdens en na de lockdown? Wat met de toekomst?

Bestel en betaal boek

Het boek

Het boek “Ogenblikken, de dingen die voorbijgaan” bevat een verzameling zwartwit- en ingekleurde beelden over de geschiedenis van Hakendover. Een groot deel van die beelden zijn nooit eerder gepubliceerd of sowieso niet beschikbaar voor een ruim publiek. Het boek wil het beeldmateriaal conserveren en toegankelijk maken voor huidige en toekomstige generaties. Een boek is daarin duurzamer dan een website.

De film

Hakendover kent voor het tweede jaar op rij geen paardenprocessie. Dat vreet aan de inwoners. Het voelt als een verlies. Wat nu?

Met de film willen we een waardig alternatief bieden. De ingekleurde zwart witbeelden toveren de paardenprocessie en bedevaart weer tot leven. Hoe was het vroeger in de tijd van onze ouders en grootouders? En hoe is het nu?

De film

De beelden van vroeger worden afgewisseld met getuigenissen van dorpelingen en bedevaarders, over wat de bedevaart en de processie voor hen beteken(d)en.
De getuigenissen van Hakendovenaars van nu en vroeger, schetsen een indringend portret van hoe mensen van nu en vroeger omgingen met hun bijzondere dorp.

Zo zal de film eveneens een uniek tijdsdocument worden voor onze kinderen en kleinkinderen en tot ver daarna.

Bestel het boek

Books & Bags

Sponsor

Dakwerken Honinckx Sogelée

Sponsor

Steigerbouw Honinckx

Sponsor

Ardeco

Sponsor

Procopia

Sponsor

Café Korenbloem

Sponsor

De film

Bekijk de trailer

Persbericht

Open PDF

"Ogenblikken"

Bestel het boek

“De film is geen opeenstapeling van archiefbeelden en stomme film uit de jaren stilletjes”

Bekijk de trailer

“De zwartwit beelden zijn ingekleurd met algoritmes op basis van kunstmatige intelligentie. ”

Bestel het boek

“Ook zie je voor het eerst bewegende beelden van overleden inwoners waarvan tot nog toe enkel “stilstaande foto’s” beschikbaar waren. Met AI zijn ze letterlijk weer tot leven gewekt.”

Bestel het boek