Zoek teksten, afbeeldingen, video's

Hallo, deze site is gebouwd door Kris Merckx. Heb je zelf digitale hulp of ondersteuning nodig als particulier, bedrijf, VZW, school of vereniging? Bel me op 0497 94 40 81

Jan Grossen
een veelzijdig talent

Beroepsmatig volgde hij zijn vader “Jeus” op in de schildersstiel in alle betekenissen van het woord! Als beginnend kunstschilder volgde hij les aan de Kunstacademie Armand Knaepen” te Tienen. Als aannemer van schilderwerken verfraaide en schilderde hij huizen, grote gebouwen, interieurs enz. Zelfs het interieur van de kerk van Hakendover werd volledig door zijn ploeg onder handen genomen! Samen met zijn vrouw Louiske baatte hij ook een verfwinkel uit in de Putstraat (de huidige apotheek).  

Jan als organist

Na het overlijden van zijn ouders kocht hij de Korenbloem waardoor hij de toekomst van een groot aantal verenigingen veilig stelde. Toen zijn zoon Wim zijn bedrijf overnam, kon Jan zich volledig toeleggen op zijn hobbys schilderen en glasramen maken. Het grote glasraam in de kerk van Hakendover dat de legende en de bedevaart uitbeeldt, is van zijn hand. Hij verhuisde naar het boerderijtje van Marie Dehoperé (Jean van de Suisse) dat hij volledig restaureerde. In de fanfare droeg hij het stokje over aan Jean-Jacques Machiels maar hij bleef actief als spelend lid. Op 15/05/1996 kreeg hij het “Ereteken van het bisdom Mechelen-Brussel Sanctus Rumoldus” voor 50 jaar organist.  

Jan Grossen, diep in een gesprek verzonken.
Contacteer ons nu